Liga Campionilor e o competiţie exclusivistă, la care cluburile din Europa de Vest, mai bogate şi mai bine organizate, au devenit abonate. Doar două cluburi din Europa de Est au reuşit să câştige până în acest moment Liga Campionilor sau Cupa Campionilor Europeni, cum s-a numit competiţia până în 1992. Este vorba despre Steaua Bucurşti, care a învins în finala din 1986 pe Barcelona, şi de Steaua Roşie Belgrad, care a răpus, în 1991, pe Olympique Marseille. Liga Campionilor e o competiţie exclusivistă, la care cluburile din Europa de Vest, mai bogate şi mai bine organizate, au devenit abonate. Doar două cluburi din Europa de Est au reuşit să câştige până în acest moment Liga Campionilor sau Cupa Campionilor Europeni, cum s-a numit competiţia până în 1992. Este vorba despre Steaua Bucurşti, care a învins în finala din 1986 pe Barcelona, şi de Steaua Roşie Belgrad, care a răpus, în 1991, pe Olympique Marseille.
Pe data de 7 mai 1986, românii au învins-o pe Barcelona chiar pe tărâm spaniol, la Sevilla, în faţa a 72.000 de spectatori. După o partidă terminată fără gol, la fel ca şi cele două reprize de timp suplimentar, Duckadam a realizat minunea: a intrat în istoria fotbalului ca portarul care a apărat 4 lovituri consecutive de departajare. Alesanco, Pedroza, Alonso şi Marcos au căzut victime goalkeeper-ului român, în timp ce Lăcătuş şi Balint au marcat, iar Majearu şi Boloni au ratat. Steaua devenea astfel prima echipă din Estul Europei, şi singura dintr-o ţară comunistă, care a câştigat trofeul continental suprem.
Belodedici a câştigat CCE cu ambele echipe
În 1991, la două sezoane după ce Steaua pierdea o altă finală a Cupei Campionilor Europeni, în faţa lui AC Milan, la Barcelona, marea echipă a Stelei Roşii Belgrad de la începutul anilor ‘90 ajungea în ultimul act, la Bari, în Italia. Olympique Marseille, gigantul multinaţional creat de B