Din 1991, clujenii pot cumpăra parfumuri rezistente în timp, făcute chiar în oraşul lor. Sunt făcute din esenţe şi uleiuri folosite de marile mărci de parfumuri din lume, însă sunt cu note originale. „Adevărul de Seară“ publică în fiecare joi povestea unor produse autohtone pentru care clujenii traversează oraşul, stau la coadă sau se înscriu pe liste de aşteptare.
Pentru parfumurile Vioris, vin clienţi nu doar din Cluj, ci de peste tot din ţară şi chiar din străinătate. Fie cumpără direct de la unicul magazine, cel din centrul Clujului, fie comandă pe internet parfumurile şi le primesc acasă, prin poştă, cu ramburs. Povestea mărcii Vioris începe în 1991, când Viorica Opriş, până atunci angajată la Farmec, se hotărăşte să îşi deschidă propria afacere. A luat un împrumut, pentru care a garantat cu un aparatment, cu mobilă şi cu electrocasnice. Dacă ar fi să o ia de la capăt, nu ar mai lua niciun credit, spune omul de afaceri Viorica Opriş. „În 1 august anul acesta facem 20 de ani de când am deschis magazinul acesta“, spune Viorica Opriş despre magazinul de desfacere de pe bulevardul 21 Decembrie.
Cea după care au fost numite parfumurile Vioris a lucrat 30 de ani în creaţie, la Farmec, la secţia de parfumerie. În anii ’70 a avut şansa de a merge mult în străinătate. A făcut şi studii de parfumerie, în Elveţia, a văzut cum lucreză experţii din Olanda, Austria, SUA, Belgia şi Franţa. Toate acestea au ajutat-o să îşi pună pe picioare propria line de producţie de parfumuri, într-un lamorator propriu. Acum, Viorica Opriş are doar trei angajaţi, însă cei mai mulţi a avut 16. A mai avut magazine Vioris deschise la Bucureşti şi în Alba Iulia, dar a renunţat la ele, din cauza chiriei mari.
Parfumuri-producţie proprie
Secretul succesului parfumului Vioris este faptul că are o rezistenţă îndelungată a mirosului. „Aduc uleiuri din Europa, esenţe