Ingrediente:o portocala, o grefa,o felie de ananas proaspat, 5 linguri otet balsamic sau vin rosu, o lingurita zahar brun sau sirop de agave/artar, scortisoara, cuisoare.
Mod de preparare:Portocala si grefa se desfac felii si se curata de toate cojile. Felia de ananas se taie in 8 sau mai multe bucati.Fructelese tin 10-20 min in otet balsamic (sau vin) cu zahar si alte condimente (scortisoara, cuisoare). Se intorc din cand in cand. Se alterneaza fructele pe frigaruile de lemn care au fost tinute 30 de minute in apa (ca sa nu se arda pe gratar). Frigaruile pregatite se tin pe gratar cam 15-20 min. Daca folositi gratar pentru aragaz, (care are vas de apa) puteti pune in apa scortisoara si cuisoare. Se servesc calde presarate cu scortisoara,zahar brun si sosul in care au stat marinate. Puteti adauga si o inghetatade fructe.
Ingrediente:o portocala, o grefa,o felie de ananas proaspat, 5 linguri otet balsamic sau vin rosu, o lingurita zahar brun sau sirop de agave/artar, scortisoara, cuisoare.
Mod de preparare:Portocala si grefa se desfac felii si se curata de toate cojile. Felia de ananas se taie in 8 sau mai multe bucati.Fructelese tin 10-20 min in otet balsamic (sau vin) cu zahar si alte condimente (scortisoara, cuisoare). Se intorc din cand in cand. Se alterneaza fructele pe frigaruile de lemn care au fost tinute 30 de minute in apa (ca sa nu se arda pe gratar). Frigaruile pregatite se tin pe gratar cam 15-20 min. Daca folositi gratar pentru aragaz, (care are vas de apa) puteti pune in apa scortisoara si cuisoare. Se servesc calde presarate cu scortisoara,zahar brun si sosul in care au stat marinate. Puteti adauga si o inghetatade fructe.