Până acum, 23 de cupluri au divorţat fără să plătească vreo taxă la Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor . 19 certificate de divorţ au fost eliberate deja, iar celelalte cereri se află pe lista de aşteptare de 30 de zile
Ofiţerii Stării Civile, care cu un timp în urmă le-au unit destinele giurgiuvenilor, vor fi cei care acum vor putea să îi despartă. Cuplurile care nu mai pot convieţui împreună, pot pune punct relaţiei, fără să fie nevoiţi să apeleze la un avocat. Norocoşi sau nu, de la începutul anului şi până în prezent, 23 de cupluri din oraş au decis să-şi vadă separat de viaţă, fără să fie nevoiţi să plătească vreo taxă, dintre acestea 19 au primit deja certificate de divorţ, restul fiind pe lista de aşteptare de 30 de zile.
„Am primit recent două cereri de divorţ, pentru două cupluri de tineri care s-au căsătorit anul trecut, în Penitenciarul de Maximă Siguranţa Giurgiu. Un cuplu a primit deja certificatul de divorţ, iar celălalt a fost clasat” a spus şeful SPCLEP, Carmen Ciobanu.
Soţii care doresc desfacerea căsătoriei, prin acordul părţilor nu mai sunt nevoiţi să se adreseze instanţelor judecătoreşti, care au fost degrevate de astfel de procese, ci se pot adresa Serviciului Local pentru Evidenţa Persoanelor Giurgiu.
„Consider că divorţul la primărie este un lucru bun, deoarece aşa cum consimţământul este liber la căsătorie, aşa trebuie să fie şi la divorţ” spune Cristi Gogoreaţa.
Săptămâna trecută, Consiliul Local a aprobat instituirea unei taxe pentru divorţ în valoare de 200 de lei, taxă votată în unanimitate de consilieri.
„După 30 de zile de la depunerea documentelor necesare şi a declaraţiei prin care se notifică intenţia de a divorţa, dacă soţii îşi menţin decizia, în maxim 15 zile li se înmânează certificatul de divorţ. De la 1 mai, giurgiuvenii care vor să divorţeze vor fi nevoiţi să scoată din b