Poţi să prepari ceva special şi gustos fără să pierzi prea mult timp pe lângă aragaz. Un sendviş, o gustare cu peşte marinat sau chiar o supă-cremă sunt sănătoase şi îţi ocupă cel mult o jumătate de oră. Testează reţetele noastre şi te vei convinge! Poţi să prepari ceva special şi gustos fără să pierzi prea mult timp pe lângă aragaz. Un sendviş, o gustare cu peşte marinat sau chiar o supă-cremă sunt sănătoase şi îţi ocupă cel mult o jumătate de oră. Testează reţetele noastre şi te vei convinge!
Supă-cremă de morcovi
Ingrediente: un litru şi jumătate de apă, 500 g de morcovi, o ţelină, o ceapă, două linguri de unt, două linguri de smântână, sare, crutoane.
Mod de preparare: morcovii şi ţelina se taie bucăţele şi se fierb împreună cu ceapa tăiată mărunt, circa 20 de minute. După ce se frăgezesc bine, legumele se scot din apă şi fie se pasează printr-o sită, fie se mixează în blender. După ce devin cremă se pun din nou în supa în care au fiert, împreună cu sarea şi cu untul şi se mai dau în clocot cinci minute. Se poate servi cu cu smântână şi crutoane.
Croissant cu salată
Ingrediente: două croissante cu unt, o ceapă roşie, o jumătate de ardei gras verde şi o jumătate portocaliu, 100 g piept de pui fiert, două frunze de salată, două linguriţe de maioneză, sare şi piper.
Mod de preparare: se taie cornurile în două şi se aşază între ele câte o frunză de salată. Într-un castron se amestecă pieptul de pui, ceapa şi ardeiul, toate tocate mărunt, cu maioneză, sare şi piper. Compoziţia se împarte în două şi se aşază în interiorul croissantelor, pe foaia de salată. Se servesc imediat.
Tigaie cu pui şi legume
Ingrediente: şase pulpe superioare dezosate, o ceapă, câte o jumătate de ardei gras roşu, verde şi galben, 150 g ciuperci, un morcov, doi ardei iuţi, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: se taie pulpele în patru şi se pun la