Peste 20 de producători din toată ţara îi aşteaptă pe ieşeni în acest weekend cu cele mai gustoase preparate tradiţionale la târgul „Piaţa ţărănească“ din faţa Halei Centrale. Printre comercianţii cu produse româneşti, erau şi doi care vindeau prosciuto crudo, cârnaţi Calabria sau caşcaval olandez de diverse sortimente.
Doritorii pot cumpăra de la „Piaţa ţărănească" de pe esplanada Halei Centrale dulciuri, produse din carne, brânzeturi, dar şi delicatese italiene.
Printre produsele „tradiţionale“ româneşti, pot fi achiziţionate prosciutto crudo la 140 de lei kilogramul, cârnaţi Calabria la 80 de lei kilogramul şi salam de mistreţ la 60 de lei. Ieşenii pot alege şi sortimentele de caşcaval olandez, cu pesta verde şi roşie la 90 de lei kilogramul, cu usturoi şi urzică, sambal, nuci, roşii şi măsline.
„Caşcavalul este de origine olandeză. Mai avem şi caşcaval tânăr, matur şi bătrân care costă de la 46 de lei la 60 de lei kilogramul. Sortimentele au fost maturate de la 6 săptămâni la peste un an“, ne-a spus un comerciant din Braşov.
Iaşi: Sarmale după reţeta lui Sadoveanu şi vin pentru turiştii care ajung în zona Moldovei
„Încercăm să promovăm produsele tradiţionale româneşti, fără conservanţi, amelioratori. Avem producători din Braşov, Sibiu, Maramureş, Baia Mare, Argeş sau Arad", a spus Dragoş Berariu, organizatorul târgului.
Ieşenii pot cumpăra kilogramul de pulpă de porc afumată cu 35 de lei, cel de muşchi de porc cu 45 de lei şi de cârnaţi afumaţi cu 39 de lei.
Comercianţii îşi îmbie clienţii, invitându-i să guste bucatele
Produsele lactate tradiţionale au fost la mare căutare. Telemeaua de vacă din Argeş costă 16 lei, caşcavalul afumat, 40 de lei pe kilogram şi brânza de burduf în coajă de brad costă 30 de lei.
La târgul de produse tradiţionale, ieşenii au p