Hitler, Mussolini, Ceauşescu, Saddam Hussein... Înainte de cazul ben Laden, publicarea fotografiilor cu cadavrele unor importanţi lideri au agitat lumea, amintesc publicaţiile Le Figaro şi La Razon, trecând în revistă ilustraţiile cu dictatorii fără viaţă.
La 26 aprilie 1945, Mussolini şi partenera sa, Clara Petacci, au fost capturaţi în apropiere de lacul Como, în nordul Italiei. Două zile mai târziu, după un „simulacru de proces”, au fost împuşcaţi. Corpurile lor şi cele ale altor cinci şefi fascişti au fost expuse ca trofee în Piaţa Loreto din Milano, spânzurate de picioare. Mulţimea i-a scuipat, i-a înjurat şi a tras cu armele în „Duce”. Fotografii au fost prezenţi, iar imaginile au apărut apoi pe primele pagini ale ziarelor.
Multe teorii au circulat de-a lungul timpului în legătură cu sfârşitul lui Adolf Hitler. Chiar a fost găsit mort în buncăr sau a fugit? Stalin personal i-a declarat preşedintelui american Harry Truman, în 1945, că Hitler era cu siguranţă în viaţă şi că se ascundea. Declaraţia lui Stalin a dat startul la numeroase investigaţii, mai ales că lipseau probe materiale concrete.
Misterul a fost sporit şi mai tare de o fotografie cu o sosie a lui Hitler găsită în buncăr. Iniţial, fotografia a fost difuzată ca fiind cea a dictatorului. Dar s-a demonstrat destul de repede că, de fapt, în imagine era Gustav Weler, o sosie. A vrut Hitler să-şi însceneze moartea, împuşcându-şi sosia? Nu există vreo fotografie a dictatorului mort, deşi sunt imagini şi înregistrări video ale cadavrelor soţilor Goebbels, care s-au sinucis în buncăr.
Într-un final, s-a anunţat că Hitler şi-a tras un glonţ în cap şi că partenera sa, Eva Braun, a luat cianură. Conform ordinelor dictatorului, o gardă de corp ar fi ars cadavrele celor doi şi le-ar fi îngropat la trei metri de intrarea în buncăr. În zona indicată au fost găsite rămăşiţe