Deşi "oaia neagră" a familiei se află, cel mai probabil, la "20.000 de leghe" sub Marea Arabiei, "neînţelesul" clan bin Laden face în continuare afaceri, scrie Daily Mail. Cei mai mulţi dintre "bin Ladeni" fac bani frumoşi, în diverse domenii de activitate, în timp ce alţii au avut mai puţin noroc.
Cei zece ani în care au trăit cu stigmatul "celui mai dispreţuit nume de familie din lume" nu prea au contribuit la creşterea profitului uneia dintre cele mai bogate familii din Orientul Mijlociu.
Bin Ladenii, în vacanţă în Suedia
Dar, chiar dacă bin Ladenii nu au mai putut face afaceri în SUA sau Marea Britanie - lucru de înţeles, după atacurile din 11 septembrie -, ei s-au reorientat rapid. Cea mai cunoscută sursă de bani pentru rudele teroristului o reprezintă comerţul efectuat în portul Jeddah (Arabia Saudită), de la Marea Roşie. Între timp, Elveţia a fost a doua casă pentru mulţi dintre urmaşii clanului bin Laden, în perioada de după 2001.
Întrebarea care se pune astăzi este câte dintre sutele de rude ale lui Osama bin Laden îi vor plânge dispariţia. Mulţi dintre ei au declarat, de-a lungul anilor, că teroristul îşi ura numele de familie şi consideră că moartea lui reprezintă "o pagină închisă din istorie".
Această poză îl înfăţişează pe Osama bin Laden (al doilea din dreapta, în pulover verde), pe când avea 14 ani, într-o vacanţă alături de familie, în Falun (Suedia), în 1971. Daily Mail remarcă faptul că bin Ladenii erau foarte "occidentali", cel puţin în ceea ce priveşte vestimentaţia şi modul ales pentru deplasare (un Cadillac roz).
Tatăl lui Osama s-a căsătorit de 22 de ori şi a avut peste 50 de copii
Majoritatea celor din poză (inclusiv Osama) sunt copiii lui Sheikh Mohammed bin Laden, un emigrant din Yemen care s-a stabilit în Arabia Saudită. Averea sa a fost clădită pe spiritul său de antreprenor, dar şi pe prieten