Cu excepţia unui vechi siloz din combinat, clădirile de pe fosta platformă industrială au fost doborâte la pământ. Hunedoara pune la dispoziţie dezvoltatorilor aproape 140 de hectare de teren intravilan, care însă în prezent nu poate fi folosit.
Acţiunile de demolare a clădirilor construite în anii de comunism pe vechea platformă industrială din municipiul Hunedoara s-au derulat cu repeziciune.
LEGENDE ÎNTUNECATE: Cum a devenit Hunedoara gulag pentru prizonierii ruşi şi pentru evrei
Căzut sub blestemul comorilor: Florin Râmbetea a povestit cum i-au schimbat brăţările dacice destinul
EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului
În ultimii doi ani, din zecile de construcţii ale fostului combinat siderurgic, întinse pe o suprafaţă de 138 de hectare, nu au mai rămas decât munţii de moloz, unde zilnic romii scormonesc în căutare de fier vechi şi materiale de construcţii. În următoarele săptămâni, susţin reprezentanţii Ecosid, societatea care gestionează demolările, va fi dezintegrată şi ultima clădire importantă de pe platformă: un siloz imens, înalt de peste 20 de metri, transformat de timp într-o ruină.
FOTOGALERIE: Cum au fost puse la pământ „turnurile gemene” din Hunedoara, ultimele simboluri ale măreţiei combinatului
VIDEO Centrala blestemată din vechiul combinat siderurgic al Hunedoarei a fost dinamitată
Demolări, da, ecologizare, nu
Chiar dacă în urma distrugerilor rămâne o suprafaţă imensă de teren intravilan, acesta nu poate fi folosit, iar planurile de dezvoltare a zonei au rămas doar la stadiul de idei.
„Există un proiect de ecologizare a 20 de hectare de teren, de pe vechea platformă industrială a Hunedoarei. Proiectul a fost depus la Agenţia Regională de Dezvoltare şi este în stadiu de evaluare”,