A fost selectată să fie prefect pentru o zi, în campania cu acelaşi nume organizată de Prefectura Sălaj. A fi prefect, spune Andreea, nu înseamnă doar să ocupi o poziţie înaltă în societate, ci să fii interesat de nevoile şi binele cetăţenilor.
Andreea este vicepreşedinte al elevilor la şcoala pe care o frecventează şi director organizator al activităţilor sportive şi de tineret. Spune că îi place să fie implicată atât în activităţile şcolare, cât şi în cele extraşcolare, care îi sunt de folos şi o ajută să-şi dezvolte abilităţile sociale, manageriale şi cele de leadership.
O atrage ideea de a lucra în domeniul administraţiei publice, acesta fiind şi motivul pentru care s-a implicat în campania Prefecturii. „A fi prefect, după părerea mea, nu înseamnă doar să ocupi o poziţie înaltă în societate, ci mai mult de atât, înseamnă să îţi asumi o responsabilitate mare, să fii interesat de nevoile şi binele cetăţenilor, să conduci serviciile publice“, susţine adolescenta.
„Am calitatea de lider“
I se pare greu să fii prefect. A observat, în turul pe care l-a făcut prin instituţie, că este foarte mult de lucru, un stres continuu,iar ocupaţia respectivă îţi solicită toată atenţia şi resursele. Crede că abilităţile personale pe care le are ar constitui avantaje în exercitarea unei astfel de profesii. Şi asta deoarece, spune ea, are capacitatea de a-şi asuma răspunderea pentru eventualele greşeli şi eşecuri, doreşte să-şi ajute semenii şi să le ofere oportunităţi pentru dezvoltare, are calitatea de lider şi „merge împotriva curentului“.
O experienţă binevenită
Campania respectivă şi oportunitatea de a fi prefect pentru o zi i-au prins bine, deoarece voia să încerce pe propria piele ce înseamnă să ocupi un asemenea post, pentru a se convinge dacă este făcută pentru aşa ceva. Ori să se gândească la altceva în ceea ce priveşte viitorul e