Atat sectorul constructiilor, cat si cel imobiliar au avut mult de suferit de pe urma crizei, iar in ciuda semnalelor pozitive de pe piata, perspectiva nu este una optimista, potrivit declaratiilor facute de Cristian Erbasu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii.
“Domeniul constructiilor a suferit cel mai mult in criza si acum suntem intr-o situatie critica. Pentru revirimentul mult asteptat avem nevoie de doua lucruri: bugete clare si o legislatie adecvata pentru ca planificarea proiectelor din constructii sa poata fi facuta”, a declarat Cristian Erbasu, presedintele PSC in cadrul seminarului “Mediafax Talks about Constructions”.
El a adaugat ca numarul falimentelor din domeniul constructiilor s-a micsorat “pentru ca nu mai are cine sa dea faliment” si ca aceasta diminuare nu reprezinta un semn de revigorare a sectorului.
“Daca la nivel global putem vorbi de un reviriment al economiei, fara investitii in infrastructutra si dezvoltarea unor proiecte de amploare cu sprijinul autoritatilor statului, firmelor de constructii le va fi foarte greu sa supravietuiasca in urmatoarea perioada”, a precizat Erbasu, care este , la randul sau, reprezentantul unor firme de profil.
Presedintele PSC a tinut sa mentioneze ca si firmele care activeaza in domeniul constructiilor trebuie sa ajute la revigorarea sectorului, renuntand la contestatii, care au devenit pentru unii slujbe de sine statatoare.
“Din pacate, companiile de constructii se concentreaza pe contestarea concurentei, iar pentru unii a devenit chiar o afacere, un job”, a spus el.
Nici statul nu a scapat de critica presedintelui PSC, acesta subliniind nevoia de legi si masuri, precum si de mai multa transparenta in gestionarea bugetelor.
“In cazul Primariei, nici acum nu se stie clar pentru ce proiecte dispun de buget si la care proiecte s-a renuntat din