De astazi si pina duminica inclusiv, pe platoul din fata Halei Centrale, iesenii vor putea vizita Piata Taraneasca, de unde pot cumpara produse traditionale din mai multe zone ale tarii. Urmind traseul strabun al transhumantei, ciobanii din Bran, dar si de la Moeciu, Brasov si Sibiu coboara de la munte cu telemea, urda, cas afumat, brinza cu busuioc sau patrunjel, brinza de burduf si in coaja de brad, pastrama, cirnati si caltabos. Din Banat, din judetul Arad, vor fi aduse dulciuri precum ciocolata de casa, (simpla si cu nuca), grilas si halvita, preparata dupa o reteta proprie, din miere de albine si ciuin, fara conservanti. Din secuime, se vor aduce Kurtos Kalaks si cozonac cu nuca, iar din Maramures prajituri de casa. Producatorii din zonele de munte vor expune spre vinzare telemea de oaie, brinza de burduf, simpla si cu diverse condimente (marar, chimen, busuioc, patrunjel), brinza de burduf in coaja de brad, pastrama, urda dulce si sarata, cascaval afumat si alte produse preparate dupa retete ciobanesti. Din judetul Hunedoara veti gasi suc natural de mere, iar din Constanta miere si diverse produse apicole. Pe linga produsele traditionale romanesti, vor fi spre vinzare si produse specifice bucatariei italienesti (de exemplu, anghinare condimentate, rulouri de vinete cu rosii uscate si fileuri de ansoa) si olandeze (mai multe sortimente de cascavaluri). In Piata Taraneasca vor fi prezenti, de asemenea, mesteri populari cu obiecte din ceramica sau lemn, cu caciuli de blana, costume populare si bijuterii. De astazi si pina duminica inclusiv, pe platoul din fata Halei Centrale, iesenii vor putea vizita Piata Taraneasca, de unde pot cumpara produse traditionale din mai multe zone ale tarii. Urmind traseul strabun al transhumantei, ciobanii din Bran, dar si de la Moeciu, Brasov si Sibiu coboara de la munte cu telemea, urda, cas afumat, brinza cu busuioc sau patrunjel,