Subscrierile ING Asigurări de Viaţă au scăzut cu 1,7% în primele trei luni, la 133,5 mil. lei, pe fondul reducerii vânzărilor de poliţe cu componentă investiţională (unit-linked), iar profitul brut a coborât cu 28,7%, la 11,3 mil.lei, a anunţat ieri societatea. "În primul trimestru din 2011, ING Asigurări de Viaţă a obţinut un profit brut de 11,26 milioane de lei, comparativ cu 15,8 mil. lei din aceeaşi perioadă a anului precedent. Acest rezultat este unul previzionat, fiind influenţat pe de o parte de proiectele de creştere a beneficiilor şi serviciilor oferite clienţilor realizate în această perioadă, iar pe de altă parte de investiţiile pentru dezvoltarea canalelor de distribuţie şi creşterea profesionalismului forţei de vânzări", se arată într-un comunicat al asigurătorului remis Curierului Naţional.
Potrivit datelor companiei, primul trimestru a adus dublarea numărului de persoane care şi-au repus în vigoare contractele şi un apetit sporit pentru protecţie şi garanţii. "Astfel, în totalul poliţelor subscrise de ING în primele trei luni din 2011, asigurările de tip tradiţional deţin o pondere de 64%, în urcare cu patru procente faţă de primul trimestru din 2010. Un semnal pozitiv este dublarea numărului de persoane care şi-au repus contractele în vigoare, după ce au fost nevoite să renunţe la poliţe din cauza dificultăţilor financiare", se mai spune în comunicat.
În plus, numărul total de contracte reziliate şi răscumpărate în intervalul ianuarie-martie a scăzut cu 36% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010. În acelaşi timp, prima brută medie alocată de clienţii care au încheiat în primul trimestru o poliţă de asigurare de viaţă la ING a fost de 1.539 lei, în urcare cu 6% faţă de intervalul similar din 2010.
Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 2,08 faţă de nivelul minim cerut de lege, de 1, iar coeficientul de lic