Clujeanul a terminat Liceul de Marină, însă pasionat fiind de motoare a ajuns instructor auto. În ultimii trei ani, a şcolit aproape 1.000 de clujeni.
Instructorul auto-moto îşi poate învaţă elevii să şofeze, în trei limbi: română, maghiară şi engleză. Timp de un an, a fost instructor secund într-un poligon din Suedia, unde a prins gustul acestei meserii. Întors în România acum trei ani, după un curs de specializare făcut în Germania, a obţinut atestat de instructor de la Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi, de atunci, a reuşit să şcolească aproape 1.000 de clujeni. „Aproape toţi învăţăceii mei au luat din prima examenul", spune instructorul.
Pasiunea, ca mod de viaţă
L-au fascinat întotdeauna armata şi marea, motiv pentru care a absolvit Liceul de Marină din Orşova. „Am fost departe de casă, dar mi-au plăcut anii de liceu. Tot ce am învăţat am învăţat cu drag, chiar cu pasiune", îşi începe povestea clujeanul. După liceu, a lucrat la staţia meteo de la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. „La liceu am făcut şi meteorologie, aşa că acel post mi-a venit precum o mănuşă. Problema e că m-am plictisit groaznic acolo, nu am rezistat mai mult de doi ani", spune Vasile.
A lucrat, de-a lungul anilor, în diverse domenii. „Mereu am căutat agitaţie, adrenalină, zgomot. Locurile liniştite nu mă fac să mă simt bine", explică clujeanul.
Avea vreo 14 ani când a condus pentru prima oară o motocicletă. „Ţin minte că era o motoretă Carpaţi. Din primul moment m-am lăsat fermecat", recunoaşte Vasile Lucuţa. Pe urmă, în timpul liceului, îşi aminteşte cum stătea în faţa vitrinelor, admirând motocicletele expuse. „Erau expuse, în centrul Orşovei, două motociclete: Hoinar şi Mobra. Stăteam ore-n şir în faţa vitrinei şi plănuiam ca şi eu să am, cândva, o astfel de motoretă", îşi aminteşte instructorul. Visul şi l-a împlinit în urmă cu 20 d