Atunci când Karen Butler face cunoştinţă cu noi persoane, lumea o întreabă de unde este. Iar răspunsul femeii "Newport, Oregon" îi surprinde pe toţi curioşii, deoarece Butler are accent irlandez, deşi nu a traversat niciodată Atlanticul. Femeia s-a trezit, la propriu, cu acest accent după o vizită la dentist, informează The Huffinghton Post.
Visit msnbc. com for breaking news, world news, and news about the economy
Butler, în vârstă de 56 de ani, povesteşte că în urmă cu un an şi jumătate s-a dus la medicul stomatolog pentru a-i face o intervenţie chirurgicală. Medicul a anesteziat-o, iar când s-a trezit, Karen Butler a început să vorbească cu accent irlandez.
"La început m-a speriat acest accent, dar medicul m-a liniştit şi mi-a spus că nu este nimic în neregulă cu mine", spune Butler.
Chris Gregory, bărbatul care s-a trezit cu accent irlandez după o operaţie pe creier
Americanca nu este primul astfel de caz. În 2009, Chris Gregory, în vârstă de 32 de ani, născut şi crescut în Yorkshire, Marea Britanie, s-a trezit după o operaţie pe creier vorbind cu accent irlandez. Ca şi în cazul lui Butler, nici acesta nu a fost niciodată în Irlanda.
După ce, timp de trei zile, fusese conectat la aparate, Gregory s-a trezit şi a început să cânte şi să vorbească cu un accent irlandez atât de curat, încât toate asistentele şi familia sa abia se abţineau să nu izbucnească în râs.
Sindromul accentului străin
Potrivit specialiştilor, fenomenul, deşi rar, nu este unul fără explicaţie. Medicii precizează că este vorba despre o afecţiune numită Sindromul Accentului Străin, care poate afecta controlul asupra buzelor, limbii şi corzilor vocale, în cazuri neurologice extrem de rare. Prima oară când s-a vorbit despre acest sindrom a fost în 1941, când o tânără din Norvegia, rănită într-un bombardament, s-a trezit vorbind cu accent ne