"Cred ca o solutie pentru continuarea cresterii eficientei Termoelectrica o reprezinta separarea activelor bune de cele rele si transformarea noii societati intr-o companie viabila care sa ofere servicii de mai buna calitate", a declarat Mihai Tanasescu, membru al boardului FMI, in cadrul intalnirii on-line cu cititorii HotNews.ro. Industria energetica romaneasca are un potential foarte mare de investitii straine care poate sa duca la un segment important de crestere economica in anii care urmeaza, a mai spus fostul ministru de Finante.
Potrivit acestuia, FMI alaturi de autoritatile romane monitorizeaza o lista de 150 de companii de stat. "Incercam sa monitorizam si sa diagnosticam peste 150 de companii de stat. Urmarim imbunatatirea managementului acestor companii, scopul final fiind ca ele sa fie aducatoare de venituri la buget si nu doar consumatoare", a mai adaugat Tanasescu.
Despre inghetarea pretului carburantilor: o stabilizare temporara a pretului, dar numai in urma dialogului
"Din punct de vedere legal, acest lucru se poate intampla. Nu exista o restrictie a UE in aceasta privinta. Cred insa ca o solutie mai buna decat inghetarea preturilor o reprezinta dialogul si intelegerea care poate exista intre Statul roman si companiile energetice care sa conduca la o stabilizare temporara a pretului, pana cand piata petrolului se va stabiliza si se pot dezvolta politici predictibile in anii urmatori", spune Mihai Tanasescu.
Despre diminuarea CAS: decizia se va lua in toamna
"Diminuarea graduala a contributiilor sociale este un deziderat care se poate realiza, cu conditia pastrarii echilibrelor financiare si atingerea tintelor de deficit fiscal pentru acest an si pentru 2012. Atat FMI cat si CE au luat act de dorinta autoritatilor de diminuare a CAS, urmand ca in functie de executia bugetara in urmatoarele trimestre sa se po