Deşi până în prezent existau numeroase mituri legate de faptul că ciocolata distruge tenul, un grup de cercetători americani au descoperit că acest aliment chiar are efecte negative asupra dermei.
Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină Miller din Miami, coordonaţi de Samantha Block, au rugat un grup de studente să mănânce 336 de grame de ciocolată neagră, informează site-ul suite101.com. Înainte de a mânca ciocolata, voluntarele au fost supuse unui test dermatologic amănunţit, iar specialiştii au trecut în fişa fiecăreia imperfecţiunile pe care tenul acestora le suferea.
După patru zile, timp în care voluntarele nu au mai avut voie să mănânce ciocolata, studentele au fost chemate din nou, pentru a repeta testele dermatologice.
Concluzia cercetătorilor a fost că acest dulce este responsabil de apariţia acneei. Potrivit rezultatelor studiului, la începutul experimentului, înainte de a mânca ciocolată, voluntarele aveau în medie trei coşuri pe faţă, după 4 zile numărul acestora crescuse la 13, iar după o altă săptămână, fiecare voluntară avea în medie 18 coşuri pe faţă. Specialiştii susţin că proteinele sănătoase de colagen şi elastină, responsabilele pentru o piele frumoasă, sunt distruse de moleculele de zahăr găsite din abundenţă în ciocolată. În plus, cercetătorii menţionează că alimentul acţionează şi asupra hormonilor responsabili cu nivelul de sebum de la nivelul pielii.
Deşi până în prezent existau numeroase mituri legate de faptul că ciocolata distruge tenul, un grup de cercetători americani au descoperit că acest aliment chiar are efecte negative asupra dermei.
Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină Miller din Miami, coordonaţi de Samantha Block, au rugat un grup de studente să mănânce 336 de grame de ciocolată neagră, informează site-ul suite101.com. Înainte de a mânca ciocolata, voluntarele au fost supuse unui test der