Dieta de 4 zile care presupune pierderea a 4 kilograme este una relativ restictivă, deşi oferă organismului nutrienţii de care are nevoie. Specialiştii în nutriţie spun că acest regim este unul disociat şi nu poate fi urmat de persoane care suferă de afecţiuni hepatice sau renale. Cei care vor să încerce cura de 4 zile trebuie să îşi stabilească un program strict de cel cinci mese pe zi, pentru ca rezultatele să fie cele dorite.
În prima zi se vor mânca legume din abundenţă. La micul dejun se recomandă legume în stare naturală. Astfel, salatele asortate pot constitui prima masă a zilei. La masa de prânz se vor mânca legume uşor înăbuşite, precum broccoli sau morcov. La cină se va mânca legume în stare crudă. Lichidele sunt esenţiale în procesul de slăbire, aşa că pe perioada urmării acestei diete se recomandă consumul zilnic a cel puţin unui litru jumătate de apă şi sucuri naturale din legume.
Meniul în cea de-a doua zi va fi alcătuit din lactate, cu precădere iaurt cu un conţinut scăzut de grăsimi, şi legume. La micul dejun se recomandă un iaurt, la prânz legume înăbuşite, iar seara - legume crude. În această zi se, va bea apă şi lapte.
În a treia zi, la prima masă, specialiştii recomandă o porţie de legume înăbuşite cu 150 de grame de friptură de pui. La prânz sunt indicate legumele în stare crudă şi 150 de grame de peşte fript. Pentru cină se recomandă o porţie mare de legume înăbuşite.
În ziua a patra se vor mânca doar fructe şi legume. Prima masă a zilei va fi alcătuită din legume în stare crudă sau uşor înăbuşite. Tot la micul dejun se bea un fresh din portocale, mere şi morcovi. La masa de prânz se recomandă fructe fără nicio restricţie. De preferat sunt merele verzi sau grapefruitul roşu, fructe cu un conţinut scăzut de zahăr. La cină se va mânca o singură legumă.
Gustările dintre mese vor fi reprezentate doar de legume î