Umbrita in campionat de rivala Real Madrid, Barcelona spera sa castige in 7 mai 1986 finala Cupei Campionilor Europeni. Cu gandul la primul lor trofeu major si la faptul ca in ziua anterioara Realul castigase Cupa UEFA, catalanii au fost excesiv de increzatori inaintea finalei cu Steaua, o echipa mica de pe scena fotbalului european.
Increderea s-a transformat insa in timpul meciului in neputinta si nervi. In ciuda sprijinului primit de la cei 60.000 de fani veniti pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, catalanii nu au putut strapunge zidul defensiv al Stelei. Dupa ce eliminase pe Sparta Praga, Porto, campioana en-titre Juventus, ce il avea in compenenta pe Michel Platini, si dupa ce a intors un 3-0 in fata celor de la Goteborg, Barcelona se impiedica de o echipa mult mai slab cotata.
Finala s-a decis in cele din urma la penalty-uri, acolo unde Steaua a fost ridicata pe cele mai inalta treapta de Helmuth Duckadam, "Eroul de la Sevilla". Majearu si Boloni au ratat primele penalty-uri ale Stelei, insa Duckadam avea sa aduca trofeul Cupei Campionilor la Bucuresti, dupa ce a parat cele patru suturi ale lui Alexanko, Pedraza, Pichi Alonso si Marcos. Lacatus si Balint au fost singurii care au reusit sa transforme loviturile de la 11 metri, iar Steaua castiga finala cu 2-0, lasand Barcelona in lacrimi.
7 mai 2011 - La 25 de ani de la obtinerea celei mai mari performante din istoria fotbalului romanesc, Steaua isi aduce aminte de eroii sai printr-un comunicat: "Pentru aceasta performanta neegalata in istoria fotbalului romanesc, clubul si suporterii nostri le vor fi recunoscatori intotdeauna eroilor acelei seri magice de la Sevilla, care au adus faima Romaniei. Obtinerea celui mai ravnit trofeu din Europa la nivelul competitiilor inter-cluburi a reprezentat un moment de cotitura in fotbalul autohton, Steaua fiind echipa care, din acel moment,