(Raspuns pentru DRAGUTIANU LOUIS NICOLETA - F. AS nr. 806)
As dori sa va dau cateva sfaturi. In primul rand, cautati sa nu stati singura. Timpul liber sa-l umpleti cu plimbari si activitati satisfacatoare. * O alimentatie bogata in vitamine, minerale si saruri. * Clisme pentru indepartarea toxinelor. * Dimineata, inaintea meselor, beti o cana de ceai de valeriana, la pranz, o cana de ceai de rozmarin si seara beti o cana de ceai de talpa-gastei. Pe langa aceste ceaiuri, luati si complexul de vitamine B si produse ce contin Rhodiola rosea si zinc. Daca aveti nelamuriri, ma puteti contacta la tel. 0762/34.04.33. Sanatate tuturor!
LACRAMIOARA S.
"Mama are dureri in zona stomacului, iar medicii nu gasesc nici o cauza"
(Raspuns pentru POP I. - Brasov - F. AS nr. 933)
Intrucat i s-au facut mamei dvs. analizele pentru toxocara canis, rezulta ca numarul foarte mare de celule eozinofile a fost investigat si pe linia infestarii organismului cu paraziti.
In "Bolile si analizele medicale pe intelesul tuturor", d-l dr. Ioan Nastoiu precizeaza faptul ca eozinofilele cresc cu peste 8-10% in cazul infestarii organismului cu lamblii (giardia). Se produce o intoxicare generala a organismului, cu lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi, dureri abdominale, anemie, slabire. Coprocultura trebuie repetata de 2-3 ori, intrucat lambliile nu sunt descoperite la examenul microscopic, decat la anumite perioade sau doar prin tubaj duodenal. De asemenea, d-l doctor precizeaza ca se constata un procent ridicat de eozinofile in cazul chistului hidatic al ficatului. Boala se intalneste frecvent la posesorii de caini si pisici, este pusa in evidenta prin examen radiologic si prin analizele specifice de laborator (reactia Weinberg-Parvu sau reactia Casoni). Prin spargerea chistului hidatic, continutul sau ajunge in vezica biliara, in abdomen, in pla