Este întrebarea care îl frământă zilele acestea pe Sir Alex Ferguson. Managerul lui Manchester se va afla pe 28 mai, pe Wembley, în faţa unei provocări duble: să câştige Champions League a treia oară în carieră şi să-şi ia revanşa pentru înfrângerea din finala de la Roma, de acum doi ani. Totul se va rezolva aşa cum vrea scoţianul dacă va reuşi să bată Barcelona.
Cinci înfrângeri
Au izbutit, sezonul acesta, doar cinci echipe: în liga spaniolă - Hercules (2-0 chiar pe Camp Nou) şi Real Sociedad (2-1 acasă), în Cupa Spaniei - Betis (3-1 acasă în returul sfertului de finală, după ce în tur Barcelona câştigase cu 5-0), în Liga Campionilor - Arsenal (2-1 acasă, în turul optimilor, pierzând însă returul cu 1-3) şi din nou în Cupa Spaniei - Real Madrid (1-0 după prelungiri în finală). Înfrângerile din campionat nu au afectat-o însă foarte tare pe Barcelona, care stă pe primul loc, cu un avantaj de 8 puncte faţă de Real Madrid când mai sunt numai patru etape. Iar sincopele cu Betis şi Arsenal nu au oprit-o din drum. Singurul eşec care a mai furat din laurii lui Messi şi compania a fost cel cu trupa lui Mourinho, din ultimul act al Cupei Regelui.
Temporizarea...
O analogie cu înfrângerea în faţa Realului ar induce ideea că Manchester trebuie să cedeze deliberat posesia, să temporizeze jocul prin faulturi dese şi să aştepte prelungirile, care eventual să găsească tripleta Messi-Iniesta-Xavi sleită de puteri.
Mulţi jucători defensivi au fost chinuiţi de cei trei, dar poate niciunul la fel de mult ca închizătorul Michael Carrick, în finala CL din 2009. Atunci, Messi i-a derutat pe englezi jucând la mijlocul terenului, deşi aşezarea catalanilor, cu atacantul Eto'o pus în dreapta, îl recomanda pe argentinian ca vârf central. Fundaşii centrali ai lui Man United , Vidic şi Ferdinand, au rămas astfel fără om în marcaj, în timp ce Carrick a fost cople