Infractorii construiau de la zero armele artizanale. „Meşterii" îşi căutau apoi cumpărători în tot judeţul. Suspecţii riscă între trei şi 15 ani de închisoare.
Peste 50 de mascaţi, ofiţeri de poliţie şi angajaţi ai Crimei Organizate au descins, în această dimineaţă, în Lugoj şi împrejurimi în căutarea unor traficanţi de arme. Poliţiştii au verificat locuinţele a nu mai puţin de 15 suspecţi, ei fiind în căutare de puşti şi pistoale artizanale, muniţie, echipamente folosite pentru realizarea armelor, dar şi carne de vânat. Surse din rândurile poliţiei spun că verificările în acest caz au durat nu mai puţin de şase luni, anchetatorii intrând pe fir după ce mai multe persoane au fost reţinute la o vânătoare ilegală.
Armele ilegale, un hobby
Suspecţii au încercat să îşi câştige libertatea prin oferirea unor ponturi despre activităţile din zonă. Astfel, poliţiştii au aflat că gruparea construia arme de vânătoare, pe care le vindea în schimbul a 150 de euro fiecare. Armele ajungeau doar în posesia unor vânători sau ale unor cunoscuţi de-ai lor, care erau interesaţi de braconaj.
Doi dintre capii reţelei care au fost reţinuţi în această dimineaţă erau vecini, din satul Ciclova, comuna Bethausen. Ambii au 30 de ani şi aveau joburi la o fabrică din Lugoj, iar armele artizanele erau făcute în timpul liber. „Au năvălit mascaţii de dimineaţă. Mi-au spus că nepotul meu e traficant de arme. Nu are cum, mai ales că el e un băiat atât de bun. Au găsit arme ascunse sub pat şi în dulapuri. Mi-au spus că o sa facă ani grei de puşcărie", a spus Iulius Ciorovariu, bunicul în vârstă de 72 lui Sergiu Ciorovariu, unul dintre suspecţii reţinuţi de poliţie.
„În total au fost aduse la audieri zece persoane. Ele sunt acuzate de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv de efectuarea de operaţiuni ilegale cu arme şi muniţie. Codul penal preve