Cel mai faimos trust media din lume, BBC, va transmite, la 12 mai, moartea unei persoane în vârstă de 84 de ani care suferea de cancer în stadiul terminal.
Jurnaliştii de la BBC au precizat că numele întreg al bărbatului nu va fi divulgat, însă îi vor spune Gerald. Acesta a murit la 1 ianuarie 2011 în locuinţa sa, fiind înconjurat de familie, iar cei de la BBC au spus că scena morţii durează aproximativ cinci minute.
Deşi această decizie a televiziunii britanice este aspru criticată în toată lumea, prezentatorul Michael Mosley a declarat, pentru Radio Times, că nu trebuie să ne ferim să vorbim despre moarte şi, dacă este necesar, putem să arătăm scena unei morţi naturale. „Ştiu că unele persoane sunt de părere că prezentarea unei morţi la televizor este greşită, indiferent de circumstanţele. Nu trebuie să ne ruşinăm când vorbim despre moarte, din contră, trebuie să o arătăm dacă este nevoie", a spus Mosley.
Gerald a acceptat, în noiembrie anul trecut, să fie filmat aproape non-stop de către cei de la BBC, în speranţa că persoanele care suferă de aceeaşi boală ca şi el au ceva de învăţat din această experienţă.
Oamenii de televiziune din România au comentat gestul jurnaliştilor de la BBC, iar Dan Negru a precizat că acest documentar a fost realizat din dorinţa televiziunilor de a face cât mai mult rating. „Pentru prima dată, moartea unui om e difuzată la televizor, secundă cu secundă. Ideea nu e nouă, doar că multora le-a fost frică să o exploateze, precum o face acum BBC. Mai mult ca oricând, în lumea televiziunii de azi contează vizionarii, pionierii", a spus acesta pe blogul personal.