Directorul Spitalului Judeţean doreşte să folosească cât mai eficient spaţiile din incinta insituţiei, având în vedere dotarea spitalului cu o cantină-restaurant. Această unitate ar putea asigura personalului spitalului, pacienţilor şi bolnavilor, toate condiţiile pentru a lua masa în interiorul spitalului.
Conducerea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou“ Suceava a anunţat că se are în vedere ideea de a transforma spaţiul spălătoriei într-o unitate de alimentaţie sub forma unei cantine-restaurant, în care ar putea lua masa personalul spitalului şi pacienţii.
„Până în prezent nu a fost conceput un proiect, această idee bazându-se pe de o parte pe dorinţa noastră de a folosi într-un mod cât mai eficient acel spaţiu în care în prezent se află spălătoria şi pe de altă parte pentru că pe viitor, programul de lucru al medicilor şi a personalului va fi schimbat iar un spaţiu în care aceştia să poată lua masa ar fi extrem de oportun“, a declarat Vasile Rîmbu, directorul Spitalului Judeţean Suceava.
În ceea ce priveşte servicul de spălătorie, Vasile Rîmbu a explicat că acesta a fost externalizat în urmă cu şapte ani către o firmă din Lupeni, însă modul în care firma respectivă şi-a desfăşurat activitatea în această a fost nesatisfăcător, astfel încât conducerea spitalului a luat decizia de a nu prelungi acel contract.
Reprezentanţii firmei din Lupeni consideră pe de altă parte că în continuare este valabil contractul încheiat în 2004 cu conducerea spitalului aşa că nu doresc să părăsească spaţiul, pe motiv că în momentul în care l-au preluat, au făcut investiţii pentru retehnologizarea spălătoriei şi dotarea acesteiea cu echipamentul necesar.
Vasile Râmbu a făcut cunoscut faptul că fosta firmă care se ocupa de acest serviciu a început deja o serie de intervenţii şi tatonări în instanţă, atacând validitatea încheierii contractului însă condu