Noul şef al IPJ Prahova este un tip deschis şi înţelegător, după cum se caracterizează, şi consideră că un comportament diplomatic conduce întotdeauna la prevenirea unor incidente.
„În trafic suntem toţi nervoşi şi în societate suntem nervoşi, pe scara blocului, cu vecinii, iar dacă ar fi să dăm curs la tot ce ne deranjează ar însemna, la un moment dat, să avem numai conflicte. E bine să mai lăsăm de la noi şi să fim mai înţelegători. Nu contează numai proprietatea şi avuţia, trebuie să fim atenţi şi cum ne comportăm", spune Bogdan Despescu, acesta fiind unul dintre principiile după care se ghidează.
Nu şi-a dorit dintotdeauna să devină poliţist şi nici nu a fost îndrumat spre această carieră de familie. S-a hotărât singur, în clasa a X-a, iar de atunci a început să studieze cu mai multă atenţie materiile care îi erau necesare pentru admiterea la Academia de Poliţie. „Familia mea nu a avut nicio legătură cu această opţiune, dar nici cu această calitate. Noi nu am avut rude în sistem. Eu am fost şi un tip ordonat, aşa am fost educat în familie şi poate a contribuit şi acest lucru. Am învăţat singur, nu am făcut pregătire la nicio materie", îşi aminteşte comisarul.
Harnic de mic
Bogdan Despescu a fost şi un copil muncitor care îşi ajuta familia la treburile gospodăreşti. După cum spune chiar acesta, muncile agricole şi de casă erau pe primul plan când venea de la şcoală. Cu toate acestea, a reuşit să intre din prima la academie şi să obţină note mari pe parcursul anilor de studiu. Potrivit opţiunii sale, după terminarea facultăţii, a fost repartizat la Poliţia Municiului Buzău. După aproximativ un an, a fost mutat la Nehoiu, oraşul natal. „Aici am învăţat tot ce înseamnă muncă de poliţie, de la registratură la cercetări la faţa locului. Am desfăşurat activităţi în domeniul fraudei, judiciar, cercetare penală şi de ordine publică".
Un caz sp