Primăria comunei Turnu Ruieni a organizat, ca în fiecare primăvară, Sărbătoarea Narciselor la Zerveşti, localitate aflatã la mai puţin de 10 kilometri distanţă de municipiul Caransebeş. Participanţii la aceast eveniment, mult mai puţini ca în alţi ani din cauza vremii destul de reci, s-au bucurat de un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblurile "Timişul", "Doina Banatului", "Armenişana" şi formaţii de dansuri populare din Bolvaşniţa şi Turnu Ruieni. De asemenea, în cadrul spectacolului, copii de vârstă preşcolară au recitat poezii în grai bănăţean.
Tradiţie renăscută
Nu au lipsit serbările câmpeneşti cu mici şi bere şi petrecerea la iarbă verde. Sărbătoarea Narciselor a fost ţinută pentru prima dată în poiana de la Zerveşti în anul 1965. După Revoluţie, localnicii au renunţat la organizare, dar frumuseţea şi dorul petrecerilor de altădată i-au determinat pe localnici să ceară reluarea distracţiilor, lucru care s-a şi întâmplat în anul 2000. "Poiana Narciselor de la Zerveşti, cunoscută în aproape toată ţara, este o rezervaţie naturală care se întinde pe circa 30 de hectare, unde narcisele de munte cresc spontan", spun biologii. Sărbătoarea reprezintă un prilej de bucurie şi spectacol pentru tot Banatul Montan, dar şi pentru turiştii din alte colţuri de ţară. Unii dintre ei vin special pentru acest eveniment, de la sute de kilometri distanţă.
Primăria comunei Turnu Ruieni a organizat, ca în fiecare primăvară, Sărbătoarea Narciselor la Zerveşti, localitate aflatã la mai puţin de 10 kilometri distanţă de municipiul Caransebeş. Participanţii la aceast eveniment, mult mai puţini ca în alţi ani din cauza vremii destul de reci, s-au bucurat de un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblurile "Timişul", "Doina Banatului", "Armenişana" şi formaţii de dansuri populare din Bolvaşniţa şi Turnu Ruieni. De asemenea, în cadrul spectacolul