Caloriile acumulate noaptea se depun mai multe decât cele \"de zi\", îndulcitorii pot fi mai răi decât zahărul, iar apa băută în exces nu creşte şansele de a pierde din kilograme. Sursa: SHUTTERSTOCK
Viaţa omului modern poa te presupune mese în miez de noapte, dar şi multă grijă faţă de kilogramele în plus care se pot acumula de la zahărul conţinut de numeroase alimente.
Medicii detaliază câteva idei care circulă despre mesele luate în timpul nopţii, îndulcitorii care înlocuiesc zahărul în ideea că îngraşă mai puţin ori despre consumul de apă în cantităţi excesive pentru a slăbi "mai cu spor", într-un timp scurt.
Prima masă - până la 8.00, ultima - până la 20.00
Problema amatorilor de mese nocturne este că aceştia consumă alimente cu multe calorii. Nu este indicat nici să mâncaţi înainte de culcare pentru că există riscul să apară "arsurile la stomac" şi indigestia.
Alimentaţia sănătoasă nu este reprezentată numai de tipul alimentelor consumate, ci de orele la care servim cele trei mese principale ale zilei, precum şi de felul în care combinăm alimentele pe parcursul unei zile, comentează medicul Bogdan Guinea, consultant în nutriţie şi medic specialist în medicină de urgenţă.
Medicul recomandă ca micul dejun să fie luat la 7.30-8.00 dimineaţa, prânzul în jurul orei 14.00, iar cina până în ora 20.00. Între mesele principale ale zilei se recomandă două gustări formate din fructe sau lactate, la ora 11.00 şi la ora 17.00. După servirea unei mese, organismul nostru direcţionează o bună parte din energie către digestie. De aceea, în timpul nopţii, intrând în starea de veghe, se reduce consumul de energie şi eventualele calorii consumate în această perioadă nu vor fi folosite ca de obicei în asigurarea activităţilor zilnice, ci se vor acumula în organism.
De aceea se recomandă evitarea meselor