Staţiunea Sărata Monteoru va primi în acest an fonduri de la Ministerul Turismului pentru realizarea unui parc balnear dotat cu mofete, băi de nămol şi piscine în aer liber.
Autorităţile din Merei speră ca prin realizarea proiectului depus anul trecut la minister sa relanseze activitatea turistică dintr-o zonă celebră în toată ţara pentru izvoarele cu apă sărată folosite în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor.
Sarata Monteoru a apărut deja în Monitorul Oficial de luna trecută ca o zonă balneară ce va beneficia de finanţare în cadrul unui program de dezvoltare a staţiunilor din ţară. „Cu aceşti bani intenţionăm ca pe o păşune comunală să ridicăm două piscine interioare şi două exterioare cu apa dulce şi sărată. Acum aşteptăm să vedem despre ce suma este vorba pentru a putea demara investiţia care se ridică la peste 50 de miliarde de lei vechi” a declarat Ion Fătu, primarul comunei Merei.
Proiectul parcului balnear mai prevede şi realizarea unui centru sportiv dotat cu terenuri de tenis precum şi o sală de gimnastică unde se vor relaxa turiştii.
Planul urbanistic al zonei balneare aflat deocamdate în stare de machetă are în vedere pe lângă realizarea unui drum de acces modernizat şi construcţia unui loc de joacă pentru copii, pavarea trotuarelor şi montarea unor băncuţe pentru odihnă.
La finalul investiţiei, primăria intenţionează să realizeze şi un muzeu al localităţii, pentru a atrage cât mai mulţi turişti în zonă. „În acest muzeu vor fi prezentate descoperirile arheologice din zonă precum şi istoria minei de petrol unică în Europa care a fost infiinţată în 1920” a declarat Ştefan Chircă, viceprimarul comunei Merei.
În ultimii trei ani, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru din fac parte primăriile Buzău şi Merei, precum şi Consiliul Judeţean Buzău a făcut eforturi susţinute p