Listarea Băncii Comerciale Române (BCR) la Bursa de Valori Bucureşti, menţionată în contractul de privatizare, pare mai incertă ca oricând, după ce Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al băncii, a negat, ieri, cu fermitate că ar exista un calendar al cotării BCR.
"Nu există niciun calendar al listării BCR, în acest moment. Consider că lichiditatea de la Bursa de Valori Bucureşti nu este suficientă pentru ca BCR, odată listată, să fie evaluată la un preţ corect. Am crezut că listarea Fondului Proprietatea va impulsiona lichiditatea de la BVB, dar aceasta nu a fost pe măsura aşteptărilor", a precizat, ieri, Dominic Bruyn-seels, în cadrul unei conferinţe de presă. Domnia sa a precizat că există unele discuţii cu societăţile de inves-tiţii financiare (SIF-uri) care deţin circa 30% din BCR, fără să precizeze însă dacă este vorba despre un nou aranjament.
"Discutăm în permanenţă cu SIF-urile despre listare", a spus Bruynseels.
Declaraţia preşedintelui BCR vine în contextul în care, în această toamnă, expiră înţelegerea dintre SIF-uri şi BCR, încheiată în toamna lui 2009, pentru amânarea demersurilor în vederea listării băncii cu doi ani faţă de termenul prevăzut în contractul de privatizare.
Contactat de ziarul "BURSA", domnul Costel Ceocea, preşedintele SIF "Moldova", unul dintre cele mai active SIF-uri în relaţia cu BCR, a subliniat că protocolul semnat între societăţile de investiţii financiare şi bancă în 2009 prevede existenţa unei limite până la care listarea băncii este amânată.
"Noi am susţinut că piaţa este des-tul de matură pentru listarea BCR şi că se poate foarte bine să începem aceste demersuri şi înainte de expirarea termenului limită", ne-a spus domnul Ceocea.
Domnia sa nu a precizat dacă există un calendar prestabilit al listării BCR, menţionând, însă, că în mare, etapele pentru cotarea băncii sunt cunoscute, dar