Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva din luna aprilie a adus din nou în prim-plan, la nivel european, inteligenţa românilor. Şi în 2011, România a fost prezentă la Salonul Internaţional de Invenţii cu o mulţime de inovaţii realizate de specialiştii români. Printre invenţiile premiate se regăseşte un nou tip de arzător industrial dezvoltat de Augustin Semenescu, Anton Hadăr, Alexandru Marin, Brânduşa Ghiban, Nicolae Ghiban, Ovidiu Dorin Alupei şi Horaţiu Pop, de la Universitatea Politehnică Bucureşti.
Arzătorul industrial poate fi folosit pentru a încălzi cuptoarele care prelucrează materialele metalice sau nemetalice şi, spre deosebire de arzătoarele clasice, are un consum de combustibil cu până la 30% mai redus. Această invenţie face parte dintr-o largă categorie de produse ce au fost premiate la Geneva. Rodul muncii profesorilor români din cadrul Universităţii Politehnice a fost încununat cu o medalie de argint după o muncă de opt luni de zile realizată în 2010.
Un membru important al echipei este prof. univ. dr. ing. Augustin Semenescu, care participă la astfel de competiţii din anul 2000, de două ori pe an, în primăvară la Geneva, iar în toamnă la Bruxelles, de fiecare dată câştigând medalii, până în prezent având mai bine de cincisprezece medalii, majoritatea de aur. Printre invenţiile profesorului Semenescu se numără: "Componentă femurală pentru proteză de şold", "Tijă ortopedică pentru fracturi femurale deschise" sau "Instalaţia de ardere regenerativă". Profesorul Semenescu, un real model pentu breasla inventatorilor la nivel european, vrea să aducă la fiecare competiţie în prim-plan inteligenţa şi puterea tehnologică a României.
"Vrem să demonstrăm lumii întregi că România are potenţial de cercetare de înalt nivel. Voi continua alături de colegii mei să fac proiecte care să fie competitive la nivel mondial, iar numele României