* a fost concluzia întâlnirilor din cadrul campaniei "Marea povestire"
În săptămâna 2 - 8 mai s-a derulat la nivel mondial Campania pentru Educaţie, intitulată "Marea Povestire".
Acţiunea îşi propune să atragă atenţia asupra importanţei accesului la educaţie al fetelor şi femeilor. S-a ales acest grup ţintă pentru că din cele 796 de milioane de adulţi analfabeţi din lume două treimi sunt femei, iar din cele 69 de milioane de copii care nu au acces la educaţie primară, 54% sunt fete.
Ca urmare, în mai multe şcoli brăilene, între care "Ion Creangă" şi "Dimitrie Cantemir", au avut loc întâlniri care au accentuat experienţele personale ale unor femei care s-au realizat din punct de vedere profesional şi care pot fi un exemplu viu în faţa copiilor. La Şcoala "Ion Creangă" s-au realizat două asemenea întâlniri, joi şi vineri, la care au participat elevele de clasa a VII-a şi a VIII-a. Dacă joi s-a discutat despre traseul profesional al unor femei realizate, vineri, tema centrală a vizat traficul de fiinţe umane. Această temă a fost discutată vineri şi la Şcoala "Dimitrie Cantemir", asociindu-se traficul de fiinţe umane cu lipsa de educaţie care transformă femeia într-o victimă. Concluzia întâlnirilor a fost aceea că educaţia este singura cale prin care fetele, femeile, îşi pot construi viaţa dorită şi pot să dobândească repere corecte în viaţă.
Aceste acţiuni au fost organizate de profesoarele Elena Livica Băcanu, director adjunct la Şcoala "Ion Creangă", şi Ecaterina Cozmei de la Şcoala "Dimitrie Cantemir". * a fost concluzia întâlnirilor din cadrul campaniei "Marea povestire"
În săptămâna 2 - 8 mai s-a derulat la nivel mondial Campania pentru Educaţie, intitulată "Marea Povestire".
Acţiunea îşi propune să atragă atenţia asupra importanţei accesului la educaţie al fetelor şi femeilor. S-a ales acest grup ţintă pentru că din cele