Boc susţine că aplicarea noului Cod al Muncii a scos din \"sclavagism\" 78.000 de români care munceau la negru şi pentru care patronii, speriaţi de eventualele sancţiuni, s-au grăbit să parafeze contracte de muncă în doar patru zile. Efectul pe piaţa muncii a acestei măsuri guvernamentale pare mai puternic chiar şi decât introducerea cotei unice.
Ne puteţi da un exemplu din care să reiasă clar succesul unei măsuri de reformă luate de către dumneavoastră?
Emil Boc: Partea mai grea a trecut. Continuarea reformelor este necesară pentru a grăbi redresarea economică. Am moştenit o Românie de stânga, căreia politicienii i-au fluturat prin faţă ajutorul social ca soluţie la toate problemele. Prin reformele pe care le-am făcut, am creat fundaţia pentru o Românie de dreapta. Şi vă dau exemplul Codului Muncii. Nu este o întâmplare că, în primele zile de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, 78.000 de locuri de muncă au ieşit din zona economiei subterane. Asta înseamnă că 78.000 de români au ieşit din "sclavagism", căci asta este munca la negru, şi au intrat în sistemul contribuţiilor sociale.
România de stânga a ascuns 20 de ani gunoiul sub preş şi a lăsat munca la negru să înflorească, pentru a nu fi deranjat sistemul ajutorului de la stat. A sosit timpul să curăţăm mizeria de sub preş. Asta înseamnă să continuăm măsurile de reformă. Reformele, aşa grele cum sunt, le oferă oamenilor o perspectivă. O speranţă că pot să îşi găsească un loc de muncă, nu să trăiască din ajutorul social. Şomajul este în scădere şi, lună de lună, apar noi locuri de muncă. În România de dreapta numai cine nu vrea nu va avea unde să muncească.
Pentru a citi inteviul integral, click aici