Şi-a dat măsura talentului artistic din copilărie, cântând muzică uşoară, dar şi populară, şi vrea să studieze în continuare medicina, pentru a profesa ca stomatolog.
Nedespărţită de muzică este de când a fredonat primul cântec, la doar patru ani. Familia a încurajat-o să meargă pe acest drum, mai ales că tatăl său cânta la orgă şi nimic nu-l făcea mai fericit decât să vadă că fiica sa este pasionată de folclor. „Am urcat pentru prima dată pe scenă în clasa a IV-a, interpretând muzică populară. M-am înscris apoi la Liceul de Muzică şi Arte Plastice Constantin Brăiloiu, unde am studiat pian şi canto clasic timp de patru ani“, povesteşte Cristina.
A dat tonul petrecerii la sute de nunţi
În adolescenţă, era atrasă de muzica uşoară şi spune că nu era banchet la care să nu fie aplaudată pentru felul în care interpreta melodii celebre. „Pe la 14 - 15 ani am trecut la muzică uşoară. Eram înnebunită după Monica Anghel, Mirabela Dauer şi Mihaela Runceanu. Melodia «De-ar fi să vii» o cânt şi acum. La vremea aceea, eram invitată la toate banchetele din Târgu-Jiu“, îşi aminteşte solista.
Acum are un bogat repertoriu de melodii populare, însă, chiar şi aşa, nu s-a lăsat convinsă să ia parte la vreun festival. Modestă, spune că în faţa juriului se va prezenta abia atunci când va fi cu adevărat pregătită. „Interpretez muzică din Banat, Ardeal, Mehedinţi şi Gorj. Sunt perfecţionistă şi nu vreau să merg la un festival fără să fiu sigură că voi face o impresie bună, aşa că prefer să amân. Am cântat la sute de nunţi, inclusiv muzică lăutărească, însă pe scenă, la un festival, este cu totul altfel“, spune Cristina, ale cărei interprete preferate sunt Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu, Mirela Zisu Streaţă şi Maria Ciobanu. Lucrează intens la pregătirea albumului de debut, unul cu melodii specifice Gorjului şi Mehedinţiului. Vor fi însă numai piese pro