Foto: Thinkstock Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, vă propune o cură cu căpşuni şi cireşe care vă ajută să scăpaţi de kilogramele în plus. Totodată, specialistul nostru ne spune ce alte proprietăţi au aceste fructe delicioase.
Vitaminizare cu cireşe
Cireşele lunii mai sunt bogate în calciu, magneziu, fier şi în vitaminele A şi B. De aici rezultă efectul vitaminizant asupra organismului.
"E ideal să mâncaţi cel puţin 500 de grame în fiecare zi. Cireşele de mai întăresc sistemul imunitar şi încetinesc procesul de îmbătrânire", precizează specialistul nostru.
Cireşele au un conţinut caloric redus, aproximativ 50 de calorii la 100 de grame. Acesta este motivul pentru care sunt ideale în curele de slăbire.
Au un conţinut ridicat de vitamina C şi o cantitate semnificativă de bioflavonoizi, antioxidanţi ce au rolul de a scădea colesterolul şi de a îmbunătăţi circulaţia sangvină.
Cel mai puternic rol al cireşelor este cel depurativ. "Mai depurativ decât cireşele este ceaiul din codiţe de cireşe, benefic în afecţiunile rinichilor", adaugă specialistul nostru.
În plus, cireşele ajută şi la menţinerea aspectului tânăr şi proaspăt al pielii. Oricine se poate bucura de beneficiile acestor fructe pentru că ele nu au contraindicaţii. Cu condiţia de a fi consumate proaspete şi bine spălate.
Căpşunile, recomandate femeilor însărcinate
Căpşunile au proprietăţi antioxidante şi anticancerigene. Ca şi cireşele, căpşunile trebuie consumate zilnic, proaspete, bine spălate. Profesorul Mencinicopschi atrage atenţia în mod special ca să nu adăugăm zahăr sau frişcă, dacă vrem să slăbim cu ajutorul căpşunilor.
Căpşunile autohtone nu ţin mult, de aceea ele trebuie mâncate în 2-3 zile după ce au fost cumpărate.
Că