Adolescentul face parte din ansamblul de dans „Vrearea Armânească“, iar dansul l-a cucerit încă de la primele antrenamente.
Face performanţă în dans de şapte ani, fiind sprijinit în acest demers de părinţii săi care l-au încurajat să nu-şi uite „rădăcinile“. Primul spectacol în care a evoluat a fost la Constanţa, de Ziua Naţională a Aromânilor, în 2004, pe 23 mai. „A fost greu la început. Emoţiile erau foarte mari. Îmi amintesc că eram pe o scenă imensă şi toată lumea se uita la noi“, spune Răzvan Trandafirescu.
Cu timpul, emoţiile au devenit, iar Răzvan a căpătat curaj în propriile forţe. A început să fie remarcat, alături de colegii săi, la toate spectacolele pe care le susţineau. Din acest motiv, invitaţiile au început să curgă, fiind tot mai solicitaţi. Săptămâna trecută, Ansamblul Vrearea Armănească a fost invitat la un post naţional de televiziune. „A fost foarte frumos. Aceasta a fost prima dată când am fost invitaţi la televiziune. Ne-am bucurat că spectacolul pe care l-am prezentat a încântat audienţa“, povesteşte mândru tânărul.
Cursuri intensive
Pentru a putea învăţa foarte bine dansul tradiţional armânesc, Răzvan se pregăteşte o dată pe săptămână, câte două sau trei ore. În apropierea spectacolelor, acesta face repetiţii aproape zilnic. Pasiunea sa pentru limba şi tradiţia armânească l-au făcut pe Răzvan să urmeze şi cursuri de limba aromână. „Un an am mers la şcoală, la Gimnaziul Carol I, o dată pe săptămână. Mi se pare important să ştiu să vorbesc şi să scriu corect limba maternă“, spune el.
Acesta a dansat în majoritatea oraşelor din ţară, dar şi din străinătate. A participat la Festivalul Pro Etnica din Timişoara, la Festivalul Hora Mare, desfăşurat la Călăraşi, la Zilele Călăraşiului, Sărbătoarea Câmpenească, Festivalul Păstorului de la Tulcea şi Festivalul Liceelor. De Ziua Naţională a Aromânilor, ansamblul din care