Păinţii elevilor care învaţă în această unitate şcolară s-au opus vehement comasării. Comasarea a fost propusă de către Inspectoratul Şcolar Judeţean ca o măsură de economie, şcoala care se desfiinţa urmând să piardă personalitatea juridică.
Una dintre cele mai bine cotate şcoli generale din Râmnic, Şcoala Nr.4 care fusese propusă de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea pentru comasare cu Seminarul Teologic şi-a păstrat până la urmă personalitatea juridică, datorită părinţilor care au protestat faţă de decizia luată de ISJ. „În Şcoala noatsră învaţă 800 de elevi şi avem în derulare o mulţime de proiecte. Nu ştiu de ce am fost propuşi pentru comasare", a precizat Emilia Tudoroiu, directoarea Şcolii Nr. 4. Şefa ISJ Vâlcea mărturiseşte că a propus comasarea ca o soluţie de economie, dar şi ca elevii care învaţă la Şcoala Generală să poată beneficia de baza materială şi cantina existente la Seminarul Teologic. „Am propus comasarea şi pentru a ajuta Seminarul Teologic, care are mai puţini elevi înscrişi", menţionează Gabriela Ene, inspectorul general al ISJ Vâlcea.
Prima şcoală „ocolită" de comasare
După cum mărturiseşte şefa învăţământului vâlcean, comasarea nu presupunea mutarea elevilor şi nici desfiinţarea vreunei şcoli, ci doar schimbarea directorului şcolii generale, care ar fi ajuns director adjunct al noii structuri, dar şi de pierderea personalităţii juridice şi, implicit, a titulaturii Şcolii Generale. Pe lângă aspectele negative pentru Şcoala nr. 4, comasarea aducea şi beneficii: „Cei de la Seminar i-ar fi ajutat, fiindcă au cantină, aveau spaţiu mai mare, o serie de facilităţi", completează Gabriela Ene. Părinţii ai căror copii învaţă la Şcoala Generală Nr. 4 nu au fost de acord cu acestă decizie, motiv pentru care au strâns semnături pentru a împiedica această comasare. „Aceasta este una dintre cele bune şcoli din oraş