Un altfel de festival, un spaţiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de 2 ore, o idee, zeci de mii de lumânări. Cam aceasta este ideea de la care pleacă "Festivalul Luminii", o acţiune organizată de membrii Organizaţiei Naţionale "Cercetaşii României".
Având ca temă descoperirea frumuseţii în lucrurile mărunte ce ne înveselesc în fiecare zi, "Festivalul Luminii" s-a desfăşurat pentru prima dată la Brăila, sâmbătă, 7 mai.
Povestea acestui eveniment începe în anul 2004, la Cluj, unde câţiva cercetaşi au vrut să aducă speranţa în sufletele oamenilor, organizând "Seara Viselor Împlinite". Clujenii prezenţi la eveniment au confecţionat cutii din hârtie şi au pus înăuntru pastile de lumânări lăsându-le să plutească pe lacul din parc. După succesul din acea seară, festivalul a devenit o tradiţie şi s-a răspândit repede în ţară, organizat de către cercetaşii de pretutindeni.
Anul acesta au participat 24 de oraşe, printre care putem menţiona Bucureşti, Braşov, Târgovişte, Bistriţa, Iaşi, Târgu Mureş, Brăila etc. seara de 7 mai fiind desemnată ca zi de festival pe plan naţional. Evenimentul a debutat la ora 20:00, pe esplanada Dunării ("La pietre") unde sute de brăileni s-au adunat şi au aprins mii de lumânări. În timpul acesta s-a cântat folk, s-a dansat, s-au jucat diverse jocuri.
"Ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seara «La pietre» a fost ceva diferit: am avut parte de o sărbătoare a pozitivismului. Tind să cred că scopul acestui festival a fost atins şi că toţi cei prezenţi s-au bucurat de lucrurile mărunte ale vieţii. Nu a fost uşor, dar a meritat efortul. Le mulţumim tuturor voluntarilor care ne-au ajutat să facem «gluguţele», să le aşezăm apoi pe marcaje şi să le aprindem. Cel mai bine m-am simţit atunci când o fetiţă mică m-a tras de mânecă şi mi-a spus: «Vreau şi eu o cutiuţă, nu vreau să o fur, vreau doar să vă