Un software care te ajută să-ţi faci un salon de recuperare acasă, platformă pentru combaterea foamei în lume sau tablete pentru nevăzători sunt câteva dintre proiectele tinerilor care au ajuns în finala Imagine Cup 2011.
1 /.
Persoanele cu dizabilităţi temporare ar învăţa să-şi folosească din nou anumite părţi ale corpului fără să meargă la vreo clinică de recuperare, ci stând acasă şi lucrând cu ajutorul unui aparat revoluţionar. În epoca în care cărţile nu mai sunt numai pe hârtie şi poţi purta o bibliotecă cu tine în buzunar, nevăzătorii sunt la un pas distanţă de a avea propria tabletă pe care să citească în Braille.
În plus au la dispoziţie un software mult mai ieftin pe care ar putea să facă audiţii de cărţi, să trimită sms-uri de pe telefon pe calculator şi invers şi asta fără să înveţe toate prescurtările de pe tastatură, ci prin comandă vocală.
Şi zonele subdezvoltate în care oamenii nu au ce mânca pot fi ajutate prin intermediul unei platforme prin care sunt puse în legătură ONG-uri de profil şi este realizată o hartă a zonelor cu probleme pentru a se face intervenţii în timp util, înainte ca proviziile să se epuizeze.
Şi toate astea nu se întâmplă într-o Românie a lui 2100, ci este vorba de 2011, epocă în care nivelul de poluare al unei zone se poate stabili analizând nuanţele de roşu ale amurgului fotografiat cu ajutorul unui telefon mobil.
Toate aceste soluţii propuse de studenţi de la mai multe universităţi din ţară sunt gata să-l lase mască până şi pe Bill Gates. De altfel, asta ar fi şi ideea, deoarece toate proiectele de software şi invenţiile tinerilor au participat la competiţia Imagine Cup România organizată de Microsoft şi desfăşurată vineri în Capitală.
Kinetoterapeut la tine acasă
Imaginează-ţi să nu poţi să duci un pahar la gură sau să nu poţi merge, chiar şi pentru o perioadă mai scurtă de timp.Cum pro