Operatorul de servicii medicale private MedLife nu este pentru moment interesat de finantare prin intermediul fondurilor de private equity, creditele bancare urmand sa fie optiunea aleasa pentru expansiune in urmatoarea perioada.
“Este o chestiune de cash flow si dezvoltare strategica. Un credit de private equity este cel mai scump posibil. Daca esti intr-o situatie financiara cat de cat buna te poti finanta foarte bine printr-un credit bancar. In privinta MedLife, ne permitem fara probleme sa apelam la finantare prin intermediul bancilor”, a declarat Mihail Marcu in cadrul conferintei M&A Outlook editia a III-a, organizata de Wall-Street.ro.
El a adaugat ca piata de servicii medicale va cunoaste o consolidare in conditiile unei cresteri dinamice in anii urmatori, alimentata de neputinta sistemului public de a furniza toate serviciile necesare contribuabililor.
"In prezent, MedLife are o cota de piata de 9%, dar se va dori ca in urmatorii 4-5 ani primii jucatori sa ajunga la cote de piata de 20%", a adaugat Marcu.
El a mai spus ca MedLife este in cautare de achizitii in tara, ca plan al expansiunii retelei din acest an.
In privinta tendintelor din piata serviciilor medicale private, segmentul de corporate a avut de suferit din cauza restrangerilor de personal. Astfel, doar 7.000-8.000 de companii ofera angajatilor sai abonamente de sanatate, potrivit estimarilor presedintelui CA al MedLife.
"Avem 3.000 de clienti persoane juridice. Nu exista saptamana in care sa nu aflam ca o companie si-a redus personalul cu 3-5%", a adaugat Marcu.
Pe de alta parte, segmentul retailului (neplatitori de abonamente) este in continua crestere intrucat statul nu poate acoperi nevoile contribuabililor.
Mihail Marcu a mai precizat ca piata serviciilor medicale se va afla intr-o crestere dinamica in urmatorii ani, in conditiile