Toata lumea este constienta de importanta unei alimentatii sanatoase in timpul sarcinii, insa nu multi stiu ca si modul in care mananca determina sanatatea si bunastarea organelor fatului. Pentru o buna dezvoltare a creierului copilului, in timpul sarcinii, trebuie sa consumi anumite alimente.
Cele mai importante organe ale fatului, precum inima, creierul, mainile si picioarele, incep sa se dezvolte din a patra saptamana de sarcina, insa femeile trebuie sa aiba grija la dieta imediat ce afla ca vor deveni mame, aminteste Buzzle. Expertii sustin ca o gravida trebuie sa consume cu 300 de calorii mai mult decat o femeie care nu este insarcinata.
O dieta potrivita unei gravide trebuie sa contina omega 3, proteine, fier, acid folic, antioxidanti, zinc, calciu si iod. Toate acestea se gasesc din abundenta in alimente naturale.
Fructele de mare si pestele reprezinta o excelenta sursa naturala de acizi grasi omega 3. O femeie trebuie sa consume somon, cod, ton, crabi si creveti. Trebuie sa te feresti de pestii mari si pradatori deoarece contin mercur si alte substante toxice, daunatoare pentru fat si mama.
Consumul de alcool in timpul sarcinii tripleaza riscul nasterii premature
Nu este nimic mai sanatos decat legumele proaspete, mai ales cele cu frunze verzi. Acestea sunt bogate in acid folic si fier, esentiale pentru creierul copilului. Primul trimestru este momentul in care creierul incepe sa se dezvolte, de aceea legumele iti vor asigura doza zilnica recomandata de vitamine, minerale si antioxidanti.
Carnea contine proteine si zinc, iar o gravida trebuia sa consume cel putin o portie pe zi. Atentie! Carnea trebuie sa fie slaba, adica de curcan, pui sau vita. Ficatul de vita, de exemplu, este o sursa bogata de colina, importanta pentru dezvoltarea creierului fatului. Atunci cand prepari carnea, asigura-t