Cu o participare la prima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru tineret, tânărul scrimeur ieşean adună rezultate pentru a ajunge la Rio de Janeiro în 2016.
Aşa cum singur mărturiseşte, Dragoş nu este primul membru al familiei sale care să practice scrima. „Tata s-a antrenat nouă ani cu maestrul Iulian Biţucă, timp în care a devenit campion naţional de juniori. Pe 1 decembrie 2003, când nu se făceau ore, a vrut să-mi facă o surpriză şi m-a adus la sala de antrenament”, povesteşte Dragos Sîrbu.
Pregătit din prima zi de maestrul Iulian Biţucă
Beneficiind de îndrumarea aceluiaşi Iulian Biţucă, tânărul ieşean a început să se ataşeze de colegi şi antrenor şi să-i placă această disciplină sportivă. Un an şi jumătate mai târziu a venit şi primul rezultat, o medalie de bronz cu echipa la Campionatul Naţional de Copii de la Slobozia. În 2006 a venit primul rezultat individual, respectiv argintul la Campionatul Naţional de Speranţe. Per total, în cei opt ani de când practică scrima, Dragoş a adunat peste 20 de medalii pe plan intern la toate categoriile de vârstă până la juniori.
Pe plan internaţional, Dragoş a participat la prima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de anul trecut, competiţie unde s-a clasat pe locul 8 din 13. Totuşi, în opinia lui Dragoş, cel mai important moment al carierei sale de până acum este aurul naţional obţinut anul trecut la individual juniori.
Mai mult la sală decât acasă
„La capitolul dezamăgiri, regret şi acum felul în care am pierdut calificarea în semifinale la Mondialele de anul trecut. La scorul de 13-12 pentru mine, germanul Richard Hubers s-a izbit cu umărul în casca mea de nu am ştiut ce-i cu mine. Deşi aveam voie să cer repaus zece minute să-mi revin, am ales să continui şi am pierdut partida cu 13-15“, spune tânărul. Ca orice sportiv care vizează performanţa, Dragoş are