Poveştile unor strungari, academicieni, militari, medici sau jurişti care au ajuns la cârma Capitalei de-a lungul timpului au fost expuse şi pe bucureşti.adevarul.ro, şi în paginile „Adevărul de Seară". Pe site, cititorii au criticat sau au lăudat activitatea celor 81 de edili şi şi-au ales preferaţii. În top au ajuns primari care s-au preocupat de dezvoltarea oraşului şi care au găsit soluţii de infrastructură pe care le-au pus în aplicare. Citeşte aici poveştille primarilor de legendă ai Bucureştiului.
Gheorghe Pană
La începutul anilor '80, în scaunul de primar al Capitalei ajunge un activist devotat Partidului Comunist, unul dintre aprigii susținători ai lui Nicolae Ceaușescu. În perioada în care acesta a avut poziția de conducere administrativă a Bucureștiului, în oraș au avut loc schimbări uriașe, demolări și reconstrucții care au schimbat complet Capitala.
Cine-a dărâmat Bucureștiul pentru a-l mulțumi pe dictator?
Vintilă I.C. Brătianu
Unul dintre primarii care a rămas în istoria Bucureştilor de altădată drept un edil eficient s-a remarcat în primul rând prin faptul că a dus la bun sfârşit un proiect imobiliar extins, care a avut un mare succes. Economist de excepţie şi politician apreciat, acesta a ţinut foarte mult ca mita şi corupţia să fie eliminate din sistemul pe care îl conducea. I-a educat pe angajaţii din primărie să fie responsabili şi să-şi respecte munca şi i-a forţat pe bucureşteni să consume apă pentru igiena personală.
Cine-a fost dezvoltatorul imobiliar care i-a forţat pe bucureşteni să se spele şi pe subalterni să nu ia şpagă?
Nicolae Filipescu
În 9 februarie 1893, în scaunul de primar al Bucurescilor de atunci ajunge un bărbat sigur pe el, cu un plan bine conturat, care avea să pună pe primul loc orașul și dezvoltarea lui. În timpul mandatului său, în oraș a început să circule pentru prima