Lantul german de restaurante fast-foodWienerwald isi propune deschiderea a 30 de unitati in urmatorii 3 ani in Romania, dincare 10 in 2011. "Romanii sunt mari amatori de pui, astfel ca afacereaare un potential de crestere important", afirma Ali Capa, partener incadrul companiei.
Lansat acum 55 ani, in Germania, conceptulde restaurante Wienerwald are in prim-planprodusele din carne de pui. Ali Capa, partener in cadrul Wienerwald Romania, adeschis, luna trecuta, primul restaurant in Romania, iar pana la finele anuluivrea sa mai deschida alte noua.
"Ne-ampropus sa deschidem 30 de restaurante in 3 ani. Vom incepe prin a le deschideaici, in Bucuresti, dar pana la finele anului vom merge si in alte orase dintara. Dupa Bucuresti vom merge in toate orasele care au mai mult de 100.000 delocuitori. Credem ca potentialul este de 50-60 de restaurante in toata tara",afirma Capa.
Interesul pentrupiata romaneasca este dat de preferintele romanilor pentru carnea de pui. Capa,care este fostul director de investitii al dezvoltatorului Anchor Grup,proprietarul primelor malluri din Capitala (Bucuresti Mall si Plaza Romania), aobservat acest lucru de multa vreme si a gandit investitia pornind de laobiceiurile de consum ale romanilor. La noi, consumul de produse din carne depui este dublu fata de tari precum Germania.
"Un roman manancain medie aproximativ 32 de kilograme de pui pe an, in timp ce in Germanianivelul este de 22 de kilograme, iar in Turcia chiar mai mic, de 18 kilograme", afirma investitorul. El spune caindustria alimentara este una dintre cele mai promitatoare piete, pentru ca nueste atat de vulnerabila la criza economica. Dovada ca, daca piata de retail defashion a scazut cu 50% in ultimii doi ani, piata de fast-food a inregistrat undeclin ceva mai temperat, de 10-15%.
Potrivitpartenerului Wienerwald Romania, asta inseamn