Guvernul menţine obiectivul de a vinde societatea vâlceană
Combinatul chimic speră la un investitor puternic
Oficialii combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea consideră că rezultatele din primele trei luni ale acetui an, ce au însemnat o reducere consistentă a pierderilor, reprezintă o perspectivă bună pentru privatizare. Societatea a încheiat primul trimestru cu pierderi de 2,64 milioane lei (627.000 euro), de 20 de ori mai mici faţă de rezultatul negativ din perioada similară a anului anterior, iar afacerile au crescut de aproape două ori, la 464,69 milioane lei (110,1 milioane euro).
"Aceste rezultate au fost posibile chiar şi în condiţiile în care societatea a continuat să funcţioneze la capacitate redusă, din cauza lipsei principalelor materii prime (etilenă şi propilenă). Managementul a reuşit să găsească surse alternative de aprovizionare, ceea ce a făcut ca societatea să funcţioneze în primul trimestru din 2011 la 57% din capacitatea de producţie, în creştere faţă de anii 2009 şi 2010, când combinatul a funcţionat la doar 35% din capacitate. Funcţionarea combinatului la întreaga capacitate, integrat cu fabrica de la Arpechim, ar permite revenirea pe profit chiar în anul acesta, în vederea privatizării", se mai arată în comunicat.
Roibu încearcă să-şi atragă încrederea salariaţilor
Directorul general al societăţii vâlcene, Constantin Roibu, afirmă că privatizarea ar trebui să aibă un câştigător puternic, care să ţină cont de importanţa strategică a companiei şi să acţioneze în interesul salariaţilor. "Salutăm decizia Guvernului de a menţine Oltchim pe lista de privatizare şi sperăm ca acest proces să aibă un câştigător puternic care să ţină cont de importanţa strategică a Oltchim pe piaţa produselor petrochimice şi, de asemenea, care să acţioneze în interesul angajaţilor companiei. În acest sens, am întreprin