În numai o lună preţul unui kilogram de fructe proaspete, zahăr şi cartofi a crescut cu până la opt la sută. Scăderi de preţuri au fost doar la ouă, citrice , lapte, brânză şi fasole.
Preţurile la produsele alimentare au continuat şi în aprilie trendul ascendentt din ultima perioadă, majorându-se faţă de luna martie, potrivit datelor primite de la Direcţia Judeţeană de Statistică Sălaj, în medie cu aproape 1 la sută.
Cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la fructe proaspete care au costat în aprilie mai mult cu 7,71 la sută decât în martie, la zahăr - o creştere cu cu 4,99 la sută şi, bineînţeles, la cartofi, care s-au scumpit cu 4,54 la sută. Scumpiri au fost şi la mălai (1,64), făină (1,60).
Au fost înregistrate, totuşi, şi câteva scăderi de preţuri: la ouă, cu 6,09 la sută, la citrice şi alte fructe meridionale cu 0,98 la sută, la laptele de vacă, cu 0,42 la sută, la brânza de oaie(telemea), cu 0,32 la sută, şi la fasole boabe şi alte leguminoase, cu 0,14 la sută..