În cazul spitalului privat din municipiu, DSP nu a reuşit să îl încadreze în niciunul din cele trepte, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost propus pentru categoria a II-a.
După autoevaluarea pe care şi-a întocmit-o fiecare din cele 10 spitale din judeţ, ieri, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis Ministerului Sănătăţii propunerile pentru clasificare a nouă dintre ele. În cazul spitalului privat din municipiu, DSP nu a reuşit să îl încadreze în niciunul din cele trepte. Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost propus pentru categoria a II-a, Spitalul Municipal Rădăuţi, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Municipal Fălticeni, Spitalul Municipal Vatra Dornei şi Spitalul Orăşenesc Gura Humorului au fost propuse pentru categoria a IV-a, în timp ce Spitalul Orăşenesc şi cel de Psihiatrie din Siret şi Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc au fost propuse pentru categoria a V-a.
„Am făcut propunerile pentru clasificare analizând planurile de conformare şi am urmărit dacă acestea se pot realiza până la sfârşitul anului. E mai ruşinos să te clasezi pe o categorie mai mare şi să fii declasificat la sfârşitul anului pentru că nu ai reuşit să realizezi planul de conformare“, a explicat doctorul Ludovic Abiţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.
Cu toate că preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) tinde să devină de categoria I, spitalul a fost propus pentru categoria a II-a, însă are şi plan de conformare.
„Pentru a deveni spital de categoria I trebuie în primul rând să aibă secţie de chirurgie cardio-vasculară şi să devină spital clinic, ori mai trebuie făcuţi mulţi paşi până acolo“, a mai explicat Ludovic Abiţei.
Reprezentanţii SJU susţin că nu renunţă şi speră că poate la anul vor reuşi şi această performanţă. „Vizăm categori