Primăria Braşov lucrează la elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Municipilui Braşov 2010-2030. Specialiştii au făcut câteva analize şi sondaje de opinie, pentru a vedea ce schimbări sunt necesare.
Analiza Swot dezvăluie că, la capitolul imagine, Braşovul nu stă foarte bine. Locuitorii blocurilor de pe arterele principale sunt nemulţumiţi de poluarea fonică resimţită. În plus, oamenii sunt deranjaţi de faptul că imobilele vechi, din centrul istoric, nu sunt reabilitate şi de modul cum se face salubrizarea în oraş.
În schimb, Braşovul este avantajat de poziţia geografică, zonele rezidenţiale diverse, servicii în imediata apropiere a locuinţelor, atmosfera vie şi multiculturală şi de clădirile cu o arhitectură deosebită.
În ceea ce priveşte transportul, infrastructura tehnică şi mediul, Braşovul are ca puncte tari calea ferată şi şoselele de importanţă naţională şi internaţională, centura ocolitoare, transportul cu autobuzul şi troleibuzul şi o stradă pietonală în centrul oraşului.
Turism prea scump
Punctele slabe sunt poluarea, transport public lipsit de confort şi de viteză de deplasare optimă sau lipsa modernizării sistemului de canalizare.
Analiza arată şi că, deşi oraşul are potenţial turistic, preţurile practicate sunt foarte mari, iar serviciile insuficiente. Chiar şi aşa, Braşovul este pe locul II în ţară, ca număr de turişti, după Bucureşti. Rezultatele analizei vor fi folosite la elaborarea strategiei de dezvoltare „Braşov 2030".
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: