Cheltuielile scazute pe cap de locuitor pentru sanatate, precum si slabirea capacitatii sistemului sanitar de stat de a acoperi nevoile contribuabililor va alimenta in continuare cresterea sectorului privat, tot mai atractiv pentru investitorii financiari si cei strategici. Care dintre ei va reusi sa finanteze afacerile antreprenoriale din sanatate spre expansiune si consolidare?
"Ma intereseaza sa investim si in domeniul serviciilor medicale. Problema este insa de marime, piata este in continuare fragmentata, cu exceptia companiilor de aici (MedLife si Sanador – n. red.) restul sunt in general prea mici. Ne-ar interesa mai degraba o consolidare a pietei daca s-ar intampla”, a declarat Cristian Nacu (foto dreapta), partener al fondului de investitii Enterprise Investors (EI), in cadrul conferintei M&A Outlook editia a III-a, organizata saptamana aceasta de Wall-Street.ro.
Conferinta a fost organizata in parteneriat cu fondul de investitii Enterprise Investors, compania de consultanta si audit Ernst&Young si casa de avocatura PeliFilip.
Oficialul EI a explicat ca aceasta consolidare este greu de realizat in Romania in conditiile in care antreprenorii romani “nu prea au planuri de a-si pune business-uri impreuna si de a realiza un grup mai mare”, din motive de orgolii personale. Daca, insa, un astfel de proiect s-ar realiza, atunci EI ar fi interesat sa investeasca intr-un asemenea grup.
“Fondurile de investitii au bani in continuare. Nu sunt jucatori dificili, ci doar rigurosi. Cerem transparenta si un management riguros, iar asta nu suna mereu foarte bine pentru antreprenori”, a adaugat partenerul companiei de investitii.
Piata serviciilor medicale private este extrem de fragmentata, este de pare Mihai Marcu (foto jos), presedintele Consiliului de Administratie al lantului de clinici si spitale MedLife. Operatorul, in cadrul caruia fondul