Tinerii pregătiţi care îşi caută de lucru, au sărit deja pragul de zece interviuri, dar nu au primit nicio ofertă greşesc fie în CV, fie în scrisoarea de intenţie, spun specialiştii în Resurse Umane. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Ai o diplomă într-o specializare căutată pe piaţă şi un CV de care eşti mândru, ţi-ai luat cel mai bun costum pe tine, ţi-ai lustruit pantofii şi ţi-ai pregătit discursul. Ceva pare să nu-i fi dat însă pe spate pe angajatori, de vreme ce toată strădania ta este în zadar.
Ruxandra Ionescu, Human Capital Consultant la Lugera&Makler, le-a explicat elevilor şi studenţilor prezenţi la conferinţa "Modele educaţionale în sud-estul Europei - tendinţe şi provocări", organizată cu ocazia Zilei Europei, unde greşesc.
Evenimentul organizat de Universitatea "Lumina" a adunat peste 100 de recrutatori, studenţi, elevi şi profesori.
Sweetlips nu face impresie
Ca de obicei, succesul stă în mici detalii care "îţi fac" CV-ul: spre exemplu, adresa de e-mail înscrisă la "Datele personale". Sfinx2009, sweetlips, frumushik_ ta@yahoo.com nu vor da niciodată bine în faţa unui angajator serios, indiferent cât de "dulcik" sună.
"Ne lovim de multe ori de această problemă, în care candidaţii îşi trec în CV un e-mail pe care-l folosesc în discuţiile cu prietenii şi care are un nume foarte creativ. Am avut în faţă studenţi serioşi, dar care aveau un e-mail de genul softkid", a explicat Ruxandra Ionescu.
Specialiştii recomandă ca adresa de e-mail să fie construită din nume şi prenume.
CV-ul ar trebui să fie oglinda tuturor abilităţilor noastre şi a istoricului profesional. De câte ori ai bifat însă pe un CV-şablon luat de pe net că nivelul tău în cunoaşterea limbii engleze este avansat, cu toate că te poticneşti la "Good afternoon" şi "Thank you" ori te-ai dat expert într-ale calculato