Alt scandal la FIFA, acelaşi scenariu. Patru membri aiComitetului Executiv au fost acuzaţi, marţi, de acte de corupţie,de către Lordul Triesman, fostul şef al candidaturii Angliei laorganizarea CM din 2018. Anglia ameninţă cu retragerea, dacă FIFAnu-şi face curăţenie în ogradă!
Nu trec câteva luni fără să nu mai apară noi acuze de corupţieîn rândul membrilor CEx al FIFA. Adică de cei care decid cineorganizează un CM, o competiţie extrem de lucrativă. Iar când sefac eforturi şi se consumă banii contribuabililor pe o candidaturăratată, urmează explicaţiile în faţa Parlamentului. În ţărilecivilizate. Cum a făcut-o, marţi, fostul şef al candidaturiiinsularilor, Lordul Triesman.
Voiaubani şi titluri
Chemat să povestească cum Anglia, cu o candidatură care părea"blindată", a pierdut lamentabil, în favoarea Rusiei, organizareaMondialului din 2018, Triesman n-a avut explicaţii de "lord". Asugerat că eşecul din decembrie a fost cauzat de comportamentul"incorect şi neetic" mai multor membri ai FIFA. Nu s-a ferit nicisă dea numele incriminaţilor: Jack Warner, preşedintele Concacaf,paraguayanul Nicolas Leoz, preşedintele Confederaţiei Sud-americane(Conmebol), Ricardo Teixeira, preşedintele Federaţiei Braziliene deFotbal, şi Worawi Makudi, conducătorul federaţiei din Thailanda. Şichiar le-a spus parlamentarilor britanici ce i-au solicitatoficialii FIFA, în schimbul voturilor. Cerinţele sunt halucinante.Merg de la sume importante de bani, până la solicitarea unoronoruri din partea Coroanei Britanice!
Triumfpentru presă
Povestea nu e nouă. Surprinde faptul că Lordul Triesman a făcutpublice aceste nume şi acuzaţii. Şi e un triumf pentru presa dinInsulă. În noiembrie 2010, cu puţine zile înainte de aflareagazdelor CM din 2018 şi 2022 , Sunday Times şi BBC au descoperitvârful aisbergului. Amos Adamu, din Nigeria, şi Reynald Temarii(Tahiti), mem